Ankara Çim Ekimi

 

Ankara Çim Ekimi 

ÇİM NEDİR:Çim yeşil rekli,ince telli ot türünde bir bitkidir.Tabiaatta hemen her yerde yetişip topragin yüzeyini kaplar.Yayvan bir bitkidir.Mevsimlik yaşam türüne sahiptir. İlk baharda az bir güneş ve hafif bir şekilde yağmur görmesi hayat bulmasina yeter.İnce telli oldugundan boyu 10 cm yi geçibce yere yatar.Çim Ekimi ve yaşaması bakımından hassas ve narin yapıdadır. Çabuk filizlenip,çabuk uyuyan türdendir.Ankara da Çim Ekimi ve Peyzaj çalişmalarini sizlere detaylı biçimde irdeleyeceğiz. 
Çim Ekimi 
NASIL EKİLİR: Çim Ekimi yapmak için önceden hazırlanması gereken bazı unsurlar vardır.Bu unsurlar toprağın hazırlanması,tohumun seçilmesi ve Ekim için uygun olan zamanın elirlenmesidir Çim Ekmek İçin gerekli olan belli başlı materyalleri titiz ve dikkatli seçilmelidir. Ekim yapmak için gerekli olan hava şartları uygun olmalıdır.Tabii toprağın cinsi ve yapısı yine önemli bir olgudur.Bahçe Çimi Ekmek İçin Toprak elverişli değilse, bahçeye temiz humuslu bahçe toprağı serilmesi uygundur.
Bahçe Toprağı 
TOPRAĞIN YAPISI: Çim ekilecek toprağın doğru seçilmesi gerekir.Kireçli Kumlu ve tınla topraklarda çimin yetişmesi ve uzun ömürlü olmasa pek kolay değildir. Verimli bir çim Ekmek İçin humuslu toprak olması doğru olanıdır. Çim ekilecek bahçede, toprağın yapısı uygun değil ise bahçeye serilecek ilave Toprak humuslu olup içine bir miktar Kumlu toprağın katılması çok faydalı olacaktır. Bunun gerekçesi ise çim hassas bir bitki olduğundan kökünün aşırı suda kalmaması gerekir.Toprağın yapısı Süzgeç ile olmalı ki Çim sulandığı zaman dibinde herhangi bir çürüme meydana getirmesin. Bazı toprak şartlarında Çim için su drenajı da yapılır.Diranaj için yapılması gerekenleri site içerisinde bulabilirsiniz. Drenaj hakkında Söylemek istediklerimizi kısaca Burada da şöyle anlatabiliriz toprak altı drenajı çim sahalar için özel materyallere sahip drenaj boruları ile yapılır firmamız Ankara Çim Ekimi olarak Toprak drenajıda yapmaktadır.
Ankara Çim Ekimi 

TOPRAĞIN HAZIRLANMASI: Çim Ekimi için,toprağın hazırlanması işini kabaca elimizde bir villa bahçesine göre kabaca anlatalım. Örnek olarak.Bahcede yer alan topragin yapısına bakılır ilk olarak.Çim Ekimi için gerekli toprak yapısını yukarıda belirtmiştik.Bahce içerisindeki yüzey kodu na göre torak sayılır.Eger gerek var ise,diranaj yapılır.Daha sonra,torak içindeki varsa taş ve yabancı atıklar  temizlenir.Bahçe oluşturulacak yer tesviye ile düzeltilir.Istenilen yüzey elde edildikten sonra,tekrar tırmık ile ince tesviye yapılır.Son olrak,toprak yüzeyinde silindir gezdirilerek,toprak sıkıştırılır.Bu aşamadan sonra ekim işine geçilir.
Ankara Çim Ekimi 
TOHUMUN SEÇİLMESİ:Sağlıklı ve uzun ömürlü bir çim sahasına sahip olmak için,tohum cinsi ve kalitesi çok önemlidir.Çim tohumu seçerken,bulunduğunuz bölgenin iklim durumlari.Toprak yapısı,havanın nem orani,Bahçe içerisinde güneş görme oranı bunların hepsi,tohum seçerken dikkate alınması gerekiyor. Saydığımız her türden durum için farklı karışımlarda tohum üretilmektedir.Biz Ankara da yapılacak Çim Ekimi için en uygun tohumun 4 veya 6 karışımlı olduğunu söyleyip,tavsiye ederiz.
EKİM ZAMANI:Çim ekmek için en çok merak edilip,bu konuda en çok soru sorulan konudur ekim zamanı. Çim Ekimi yapmak için ilk bahar uygun zamandır.Bunun dışında ,sonbaharda da yapılan Çim Ekimi,verimli ve kalıcı bir çim sahasına sahip olmanızı sağlar.
Ankara Çim Ekimi 
TOHUM SERPME:Bahçe içerisindeki gerekli hazırlıklar ve ön çalışmalar yapıldıktan sonra tohum serpme,yani tohum ekme işi yapılır.El ile yapılan serpme işlemi her kareye aynı miktarda tohum düşecek şekilde atılmalıdır. Her bir m2 ye en az 40 gr tohum düşmesi gerekir.Ruzgarli havalarda tohum ekilmemeli veya çok dikkatli bir biçimde ekilmeli. Rüzgarlı havalarda tohumun toprağa istenilen eşitlikte düşmesi bazen mümkün olmuyor. Çim Ekimi,düzenli bir biçimde yapıldıktan sonra,Yanmış ve Elenmiş Hayvan Gübresi ile kapaklama yapılır.Mevsim durumuna göre bu kapaklama en az 1 cm,ençok 3cm kalınlıkta yapılır.
Ankara Çim Ekimi 

ÇİM EKİMİ YÖNTEMLERİ: Çim Ekimi yapmak için birkaç değişik yöntem uygulanır. Bu yöntemler el ile serpme, Rulo Çim halinde Ekim yapma ve hidrosay ding biçiminde Çim Ekimi yapılır.Bu üç türünde yapımı ve bakımı firmamız tarafından garantili bir biçimde yapılır. Ankara Çim Ekimi,Çim Nasıl ve ne zaman ekir.Çim Ekme Ustası.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ankara Bahçe Tasarım

Otomatik Sulama Sistemleri

Bahçe Düzenleme